Витоша Зимен Фест – Световен Ден на снега – на х. Алеко

Снежният фестивал е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите на снега.

Зимен Олимпийски Фестивал

Над 350 бъдещи спортни звезди на България участват в олимпийския младежки зимен фестивал. Форумът се провежда в две планини (Осогово и Родопите), за да обхване талантите в 4 спорта, сред които и биатлона, донесъл най-много успехи сред зимните дисциплини.

Участниците се състезават в следните видове спорт:

– Алпийски ски ( Гигантски Слалом)

– Сноуборд (Слалом)

– Ски бягане (Спринт -Свободен стил)

– БИАТЛОН ( Спринт)

Фестивалът е истински празник на зимните спортове, който дава възможност за изява на младите спортни таланти в след епидемиологичния период.

Споделени игри на Витоша – различни видове спорт – на Игликина поляна

„Споделените игри“ на Витоша се превърнаха в голям спортен празник със значим социален ефект. Събитието събира на Игликина поляна стотици желаещи да покажат и докажат, че хората в неравностойно положение могат да бъдат активни и да се занимават с физически упражнения. Форумът цели също така да предизвика по-толерантно и ангажиращо отношение към хората със специфични потребности и техните проблеми в съвременното общество.

Велошествие

Над 1500 са участниците в традиционното Велошествие „София кара колело“.  Още от рано сутринта на площад Народно събрание се събират най-нетърпеливите, а по-късно на старт застават и близо 1200 колоездачи. Веднага след тях потеглят и бегачите по маршрута от Парламента през Орлов мост, покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там ги очакват забавни игри, детски надпревари, демонстрации, много настроение, а всеки финиширал получава специална грамота за участието си.

Летен Олимпийски Фестивал

Събитието се провежда в к.к. Албена, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europе) с титлата „Европейски курорт на спорта“. Състезанията се организират в следните видове спорт: лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол, бадминтон и плуване.

Фестивалът популяризира основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение.

Градски турнир по брейк

Събитието дава възможност за изява на стотици деца и младежи в най-новата олимпийска дисциплина и е съпътстван от много музика и положителни емоции. Участниците се състезават в три групи: под 18 г., над 18 г. и групови танци.

Витоша моята планина – планинско бягане – от Бояна до х. Алеко

Събитието представлява състезание по планинско бягане по маршрут с дължина 17,6 км по билото на планината Витоша. Участват всички изтъкнати български бегачи.

Витоша летен фест

Най-добрите бегачи на България си дават среща на Витоша летен фест, организиран ежегодно през месец юли. Участват елитни колоездачи и в надпреварата при велосипедистите. Така, поляната пред хижа Момина скала се превръща в огромна празнична арена, на която стотици жадни за емоции и активен начин на живот прекарат часове сред красотите и зеленината на планината.

София Ърбан Фест

Провежда се в Княжеска градина със следните спортове: стрийтфитнес, баскет3х3, таекуондо, джудо, тенис на маса, худ. гимнастика, фехтовка, въжен тролей, бадминтон, акробатика, йога, скейтборд, фолкфестивал, спортни танци, бънджи…